Say What? – Vad gömmer sig i lådan?

149 kr

I lager

Say What? är ett spel för festen eller kalaset, bjudningen eller släktträffen. Ett spel som erbjuder stor omväxling och kan spelas om och om igen. Det är lätt att lära sig, går snabbt att spela och passar ett stort åldersspann. I lådan trängs 640 fimer, böcker, serier, karaktärer, prylar och verkliga personer tillsammans med specialdesignad tärning och timglas.

149 kr

Beskrivning

REGLER

I tre ronder ska spelarna i lag gissa vad en av lagkamraterna beskriver. Före varje rond slår Beskrivaren tärning om vad som ska beskrivas: personer, ­karaktärer, verk eller ting. I den första ronden får Beskrivaren säga vad som helst men utan att nämna något av det som står på kortet. I den andra ronden får Beskrivaren ­bara säga ett ord (man får vara kreativ) och gestikulera. I den tredje ronden får endast charader användas.

SPELETS GÅNG

1. Dela upp er i lag. Laget med den längsta medlemmen börjar.

2. Välj inför varje rond ut en person till Beskrivare.

3. Beskrivaren slår tärning om det är personer, karaktärer, verk eller ting som ska beskrivas i ronden. Vid femma väljer laget till vänster er kategori, vid sexa väljer ni själva fritt.

4. Nu har laget 1 minut på sig att gissa så många kort de kan. Olika regler gäller för varje rond: I första ronden får ­varje lag ­passa (hoppa över) ett kort. I rond två och tre får lagen passa hur många gånger de vill.

5. För varje rätt gissning behåller laget kortet de gissat rätt på och kortet räknas som en poäng.

6. När alla lag har spelat tre ­ronder vinner det lag som fått flest kort och således flest  poäng.

Meny

Say What? - Vad gömmer sig i lådan?