fbpx

Har vi inte alla någon gång funderat på att ha en hemmafest. Inte bara med dina 5 närmsta vänner, utan en riktigt hemmafest. I sann Project X anda. Men som så många andra hemmafester så blir det kanske inte alltid riktigt så storslaget. Så vad bör man tänka på när man planerar sin hemmafest?

Grannarna

Varna dina grannar. Säg att det antagligen kommer att vara en ganska hög ljudnivå och försäkra dem om att det bara är ikväll och att dem kan prata med dig om de har några invändningar. För det finns inget värre än en granne som uppmanar polisen att lösa upp hemmafesten.

Musiken

Musik är ett måste på alla fester, och ett bra ljudsystem skiljer en hemmafest från en HEMMAFEST. En liten trådlös högtalare går sällan hem. Men som tur är så behöver du inte spendera lönen på ett nytt ljudsystem.  Det fungerar minst lika bra att hyra ett par riktigt bra högtalare.

Inbjudan

För bäst gruppdynamik så bör man se till så att majoriteten av de inbjudna har någon form av koppling till varandra. Kanske att de är från samma kompisgrupp, samma skola, eller har gemensamma bekanta. Behöver man fylla ut listan så kan man alltid låta folk ta med sig +1or. Facebooks evenemangsfunktion är väldigt bra till just det här ändamålet då man lätt kan se hur många, och vilka som är bjudna.

Säkerhet

Hyr in någon som kan agera dörrvakt. Kanske din polare som spenderat större delen av tonåren på gymmet. Någon som man inte vill säga emot. För när din farmors porslin åker i golvet så är det inte alltid så lätt att skicka ut förbrytaren.

Det finns mycket potential i hemmafester, men om man inte gör rätt så kan det sluta lite hur som helst. Nu har ni fått ta del av några tips som minskar risken för en mardrömsnatt. Förhoppningsvis lägger tipsen också grunden för en hemmafest i världsklass.